A fizetésed mértékét a szegénységtudat is meghatározza

Szerző: tauportal Kategória:

A fizetésed mértékét a szegénységtudat is meghatározza
A fizetés sosem attól függ, hogy mennyire nehéz a munka.

A szegénységtudat egyik biztos megnyilvánulása az, amikor irigységet érzel azért, mert más “könnyebb” munkával sokkal több pénzt hoz össze, mint te.

A szegénységtudat egyik alapvető tévhite, hogy a munka fárasztó, nehéz mértéke kéne meghatározza a fizetséget.

Holott egy munka fizetségét az határozza meg, hogy mennyit hajlandók fizetni érte, ez pedig *nem* annak függvénye, hogy mennyire egyedi és hasznos az elvégzett munka.

A fizetség mértékét az határozza meg, hogy a munkát végző személy milyen fizetséget tud kiharcolni, kialkudni magának.

Ha nem így volna, akkor egy szívsebész vagy egy tanár kapna annyi pénzt, mint egy focista vagy gázszerelő, és a focisták kapnának annyi pénzt, mint egy irodista vagy egy asszisztens.

Példa a szegénységtudat megnyilvánulására

“Azt mondják, hogy pénzért mindent meg lehet kapni, de ez nem igaz. Ételt vehetsz pénzért, de étvágyat nem; orvosságot igen, de egészséget nem; csillogást igen, de szépséget nem; jókedvet igen, de örömet nem; szolgákat igen, de hűséget nem; szabadidőt igen, de békességet nem; kapcsolatot igen, de szerelmet nem! Pénzért csak a kérgét kapod meg mindennek, nem a magvát…”

Ez az igazi nyomorpártoló, szegénységtudatos, önhitegető ócska duma, ami garantálja, hogy az életben sehova sem jutsz, maximum a mókuskerékből a sírba!

Ha pénzed van, rengeteg mindent elérhetsz, míg a szegénység és a nyomor a bűn és gyalázat melegágya.

Hány jómódú család adja kurvának a kiskorú lányát és hány nyomorgó? Hány jómódú család lopja ki az utolsó falatot a falu más szegényeinek szájából és hány nyomorgó?

Az beszél a pénz ellen, aki maga még sosem tapasztalta meg, hogy de, pénzen lehet tartalmat is venni. Sőt. Egy nő akkor marad Nő ötven évesen is, ha van pénz arra, hogy ápolt legyen és ne kelljen 12 órában gályáznia.

Egyetlen munkatárs sem lesz hosszú ideig hűséges, ha nem fizeted meg, és a munkatársak megbecsülése a tisztességes fizetésnél kezdődik.

Az egészség megőrzéséhez kell a kiegyensúlyozott táplálkozás és megfelelő mozgás. Na, mihez nem jutsz hozzá szegényen? Igen, egészséges ételhez és elég szabadidőhöz a testmozgásra.

Igenis, jó, ha van pénzed. Mert akkor kiteljesedhetsz ebben az életben.

Persze, élhetsz nincstelenül is. Ha az tesz boldoggá, ám legyen. De akkor nem is lógsz a neten, hanem kivonulsz a társadalomból!

Ha a pénz veszi át a hatalmat az ész, és a szív felett, az ugyancsak komoly problémákhoz vezet – ám ez minden másra is igaz. Az ételt se tekintheti senki ép elmével rossznak, ám ha valaki csak az evésre tud gondolni, ott komoly gondok vannak.

A pénzre ugyanez érvényes!

A bőség felé vezető út egyik fontos lépése tehát az, hogy megérted: TE rajtad áll, mennyi fizetséget kapsz a munkádért.

Ha elhiszed, hogy nem fognak többet adni neked, akkor igazad lesz. Tényleg minimálbérért fogsz beledögleni egy rossz munkahelyen a robotba.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?