Hogyan érdemes értelmezni a fordított Tarot kártyákat balsejtelem nélkül?
Hogyan érdemes értelmezni a fordított Tarot kártyákat balsejtelem nélkül?

A Tarot kártyák értelmezésénél a kezdetektől felmerül, figyelembe kell-e venni a fordítottan húzott lapokat. Még régebben beszélgettünk egy asztaltársasággal arról, ki milyen kirakásokat kedvel, hogyan készül rá egy-egy kirakásra, és felmerült a fordított lapok kérdése.

Az addig emelkedett hangulat meglehetősen gyorsan alakult át – azok, akik többnyire hurráoptimistán úsznak a rózsaszín felhők között, egyszeriben elképedtek.

„Miért olvasol fordított kártyákat? Hisz azok negatívak!” meg „nekem nincs szükségem negatív rezgésre a Tarot olvasás során” és a kedvencem „ha negatívat mondunk, azzal lehúzzuk a másik rezgését, csak fény és szeretet lehet az üzenet!”

Összenéztünk a többiekkel, teljes értetlenséggel.

A Tarot az Élettel foglalkozik – aminek része a „negativitás” is

Meggyőződésem, hogy az tévúton jár, konkrétan zsákutcában tévelyeg, aki ki akarja zárni a negativitást az életből, mondván, az lehúzza a rezgését.

A valódi pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy a legjobbat hozzuk ki minden helyzetből, nem pedig azt, hogy elnyomunk mindent, ami nem fényes és „jó”. Az elnyomás, elfojtás ugyanis már önmagában egy rendkívül negatív cselekvés és hosszútávon súly problémákat okoz, többek között egészségügyieket is.

Hogyan érdemes értelmezni a fordított Tarot kártyákat balsejtelem nélkül?
Hogyan érdemes értelmezni a fordított Tarot kártyákat balsejtelem nélkül?

A fordított Tarot kártyák hasznosak és nem jók vagy rosszak

Azért használok Tarot kártyát, mert valós válaszokat akarok kapni. Akár úgy is mondhatnám, hogy szeretem a fordított Tarot kártyákat azért, mert további réteget és mélyebb betekintési lehetőséget hoznak a Tarot-olvasásokba.

Más kérdés, hogy eleve nagyon ritkán jön ki fordított kártya, ha mindegyik egy irányba néz keverés elején. Ha mégis megtörténik, az garantáltan jelentést hordoz. Persze azt is megértem, hogy egyes Tarot-olvasók miért kerülik fordított lapokat, mint a pestist – vagy modern hasonlattal élve, mint covid-járvány idején a tömeget.

Azért félnek a fordított kártyáktól, mert felszínesen ismerik a Tarot-t

Nézz meg egy fordított Tarot-kártya jelentést szinte bármelyik Tarot-könyvben, és gyakran olyan szavakat találsz ott, mint „árulás”, „megtévesztés”, „hazugság” és „manipuláció”. Nem pontosan azt a hangulatot keltik, amelyet bazári, akarom mondani céges bulin megejtett Tarot-olvasások során szeretnek mondani, igaz?

Akkor miért szeretem a fordított Tarot kártyákat, amikor sok Tarot olvasó nem?

Mert az a mód, ahogyan értelmezem a megfordított lapokat jelentősen különbözik attól, ahogy a berzenkedők teszik. Ebben a blogbejegyzésben pontosan azt mutatom meg, hogyan érdemes értelmezni a fordított Tarot kártyákat, a végzet balsejtelme és komor hangulat nélkül.

Ha korábban elkerülted a megfordított Tarot-kártyákat, akkor eljött a nap, hogy új szemmel nézz rájuk, és azokat pozitív és megerősítő módon használjuk fel a Tarot-olvasások során.

Miért érdemes fordított Tarot kártyákkal is dolgozni?

Amennyiben még tanulod a Tarot használatát, elgondolkodhatsz azon, hogy miért akar bárki is fordított Tarot kártyákat is használni, amivel ráadásul megduplázod az elsajátítandó információ mennyiségét.

Miért érdemes fordított Tarot kártyákkal is dolgozni?
Miért érdemes fordított Tarot kártyákkal is dolgozni?

Teljesen megértelek, hogy így gondolkodsz, ha az a hozzáállásod, hogy neked azonnal kellene tudnod az egész Tarot-t egészében. Azonban a kártyák a teljes értelmüket akkor adják ki, ha az árnyoldalukat is megismerted.

Ráadásul itt egy kevéssé ismert tény: nem is kell megtanulnia további 78 Tarot-kártya jelentését a fordított Tarot-kártyák értelmének elsajátításához!

Mit nyersz azzal, hogy elsajátítod a fordított olvasást is?

Csak azokat a módszereket fontos megtanulnod, amelyek segítenek a kártyák alapenergiájának felvételében és a kártya megfordított energiájára való alkalmazásában. Tényleg egyszerű a dolog.

Miután elsajátítottad ezt a néhány módszert a fordított Tarot-kártyák értelmezésére, több szempontból is gyarapodni fogsz:

  1. Kibővítheted annak megértését, hogy a Tarot kártyák mit jelentenek egy olvasás során.
  2. Láthatod az adott helyzet fényét és árnyékát, és meghatározhatod, hol szükséges blokkokat felszabadítani.
  3. Elmélyedhetsz a benned zajló és a körülötted zajló események közötti eltérések okában – tökéletes arra, hogy tudd, hol hajtsd végre a leghatásosabb változásokat.
  4. És még egy egyszerű Igen vagy Nem lehetőséget is kaphatsz a Tarot-kirakás során!

Fordítva is kell olvasnod, hogy jól értelmezd a Tarot kártyákat?

Természetesen nem. Gondolj inkább úgy rá, mintha több réteg kép lenne egymáson – ha nem használod a fordított olvasatot, akkor is láthatod a legfelső réteget egészében.

Azonban a fordított Tarot kártyákkal történő olvasás egy teljesen új réteget nyit meg a Tarot olvasásaid előtt, és lehetőséget nyújt arra, hogy még mélyebbre hatoljanak az intuitív meglátásaid.

Valójában egészen egyszerű. Olyan, mint a trükkös képek nézése, amelyeknél látsz egy fát, de ha megfelelő módon szemléled, hét embert is észreveszel rajta.

Amikor fordított kártyát húzol, sosem az ellentétét nézem a kártya alapjelentésének

Az ugyanúgy a „normális” kirakás része – például az Érmék Királynője a kirakás módjától és társkártyáktól függően egyaránt jelenthet talpraesett, gyakorlatias gazdálkodást és élvhajhászatot. Ez a különbség vízszintes, horizontális: az érme két oldala.

A fordított kirakásnál viszont ennek az energiaminőségnek a függőleges fonákját nézzük, a vertikális ellentétét.

Az Érmék Királynője példánál maradva a talpraesettség és az élvhajhászat közös fonákja a szegénység, amely egyaránt fakad abból, hogy valaki nem képes megteremteni a bőséget és pénze sincs arra, hogy élvhajhász lehessen.

Úgy kapod meg tehát a fordított kártya jelentését, hogy veszed a „normál” kártya pozitív és negatív jelentését, majd megkeresed a közös ellentétüket.

Még egy példa: a Diadalszekér pozitív jelentése a sikeres és hatékony összefogás, a dolgok mozgásban tartása. A negatív jelentése a kontrollmánia, az, hogy mindent megpróbál valaki kézben tartani, mert anélkül széthullik az egész.

A fejjel lefelé fordított Diadalszekér jelentése ezek közös ellentéte: az eszközök és hajtóerő nélküli, egy helyben toporgás.

Ha pedig részleteiben meg akarod ismerni az összes Tarot lap értelmét, akkor gyere és vegyél részt az online Tarot tanfolyamunkon, ahol Magyarországon eddig sosem oktatott részleteket és a Tarot valódi titkait ismerheted meg.

Dr. Peter T. Sinclair

6 COMMENTS

Comments are closed.