Önvalónk a Tau rendszere szerint és az azonosulás háttere
Önvalónk a Tau rendszere szerint és az azonosulás háttere

Az Önvaló kérdése régóta részét képezi megannyi filozófiai, vallási, spirituális, okkult és önfejlesztő rendszernek. A Tau rendszerén belül az Önvaló fogalma letisztult, egyértelmű és közérthető.

Önvalónk az, ami egységbe foglalja minden részünket. Ez a holonista megközelítés veleje, avagy minden egész önmagában úgy, hogy eközben egy nálánál nagyobb egység része is.

A holonista elmélet a Tau része, a Tau rendszerének egyik alapköve.

A Tau holonista elmélete szerint minden egész és rész egyszerre

  1. Az ujjunk egy egész önmagában és a kezünk része.
  2. A kezünk egy egész önmagában és a karunk része.
  3. A karunk egy egész önmagában és a testünk része.
  4. A testünk egy egész önmagában és a lényünk része.
  5. A lényünk egy egész önmagában és a családunk, lélekcsaládunk része, ami a közösségeink része, ami a társadalom része, ami a civilizációs tömb része, ami az emberiség része, ami a Természet része… és így tovább.

Az ujjnak része a bőrsejt, ami önmagában egész, és neki a része a sejtmag… és így tovább, egészen kvantum szintig vagy spirituális síkon a morfogenetikus térig.

Önvalónk a tudatos rendezőelv

A Tau rendszerében az önvalónk az, ami egy egésszé rendezi a részeinket. A testünket, lelkünket, elménket, szellemünket, tudatunkat egy egésszé teszi.

Amikor azt mondjuk “én vagyok”, akkor úgy értjük: “az, ami egy egésszé teszi minden részem”. Több ez az éntudatnál (amit a pszichológia nevez egónak), pláne a személyiségnél (amit az ezotéria nevez egónak).

“Az vagyok, aki egy egésszé rendezem magamat”

Amint ezt megérted és átérzed, képessé válsz arra, hogy minden körülmény között önmagad maradj, mert úgy azonosulhatsz másokkal, ide értve más helyzeteket, eszméket, tárgyakat is, hogy mindvégig megőrzöd önönn egységed és teljességed.

Azaz képessé válsz arra, hogy úgy azonosulj mások nézőpontjával, felfogásával, problémáival, érzelmeivel, hogy eközben megőrzöd a saját épséged, azaz integritásod.

Az azonosulás (kontempláció), mint a Tau egyik technikája

Az azonosulás, azaz kontempláció egy passzív tanulási és megismerési technika. Az azonosulás során egyéválunk az adott személlyel, de akár állattal vagy tárggyal és ugyanazt, ugyanúgy éljük át mint ő.

Az azonosulás olyan, mint amikor beülsz egy hintóba, hajóba, autóba, és az visz magával.

Azonosulásaink során ott és akkor azok vagyunk, amik vagy akik ám ez csak olyan, mint egy filmben egy szerep, mert nem Önmagunk az a szerep, csak ideiglenesen magunkra vesszük.

Ezért azonosulás idején, ideiglenesen Te vagy az ténylegesen, amivel azonosulsz
ám utána ez az azonosulás megszűnik, és viszed magaddal a hozadékát, a tapasztalatot, többlettudást, energiaminőséget azonosulás idején ez van: “ez én vagyok”.

A Tau rendszerében azonban, miután az önvalódra ráébredtél, képessé válsz mindeközben tudatosan megfigyelni a folyamatot.

Azaz olyan, mintha te hajtanád a hintót és az visz magával, de már arra, amerre te irányítod utasból kocsis, kormányos, vezető, hajtó leszel – nevezd, ahogy akarod.

Ez az a technika, ami által úgy azonosulhatsz másokkal, hogy nem ragad magával a személyes drámájuk, tragédiájuk, stb. átélheted, ám mindvégig te maradsz kontrollban. És egy vagy vele. Akkor nincs különbség.

Megtanulod, hogy mégis ott legyél kontrollban azonosulsz például egy patakkal, ám képes leszel így arra, hogy a patak felett, önmagad felett uralmat gyakorolj így nem sodor magával, nem rántja el a tudatod, nem ránt ki egész-egységedből azonosulsz egy állattal, de nem marad ott a tudatod.

Képes leszel így visszatérni viszont így, hogy tudod, ki vagy, képes leszel ennél többre is.

Az önvaló mantrája

Kattints ide, hogy megismerhesd az önvaló mantráját!