A siker titka a valóban pozitív gondolkodás
A siker titka a valóban pozitív gondolkodás
A valódi pozitív gondolkodás a siker legfontosabb összetevője. Pozitív gondolkodás nélkül a siker minden esetben erősen kétségessé válik, bármiről is legyen szó.

Sokszor úgy érezzük, hogy nem mi írjuk a történetünket, hanem a történet ír minket. A történések pedig, mint egy flippergolyót dobálnak ide-oda.

Van, hogy úgy érezzük egyik ütés fájdalmasabb, mint a másik, és van, hogy látszólag jó irányba haladunk, hiszen profitálunk belőle ilyen vagy olyan formában, de amennyiben ez hosszú távon történik velünk, kifáradunk, belefásulunk és a mindennapok folyama elragad, magával ránt, míg végleg bele nem nyugszunk.

Az életet élni kell, nem elszenvedni

Legyintünk, hogy ami nem öl meg, az erősebbé tesz és különben is minden tapasztalás számít. Sorsmintákat vélünk követni, testvérét, szülőkét, nagyszülőkét. Miérteket keresünk és okokat gyártunk.

Indokokat. Egy bizonytalan tett béli önigazolásra. Vagy legtöbbször csupán arra, hogy miért nem teszünk vagy tettünk valamit adott helyzetekben, amikor lett volna lehetőségünk-, vagy módunkban állt volna közbeavatkozni.

Mibe? Az Életünkbe.

Amennyiben végig bólogattál, mert megtapasztaltad már mindezt a saját történetedben, akkor érteni fogod a kérdést: Miért nem ragadod meg az irányítást?

Szándékosan nem úgy fogalmaztunk, hogy: miért nem veszed át…

mert nincs kitől átvenni. Nem vették el tőled, más azért tartja a kezében a gyeplőt, mert Te engedted meg, hogy átvegye a gyeplőt, amit Te engedtél el, vagy éppen senki nem is vette át, csak sodródsz az árral.

Két lélegzetvételnyi ideig tart, míg tudatosul benned, hogy ez valóban így van.

Újabb két lélegzetvételnyi idő, míg felmerül benned, hogy keresni kezd az okokat, és úgy dönts, ideje visszaszerezni az irányítást.

…és a kerék fordul is tovább.

Ne szállj vissza Önmagad mókuskerekébe!

Nem a múlt okai vagy épp „NEM”-jei fogják meghatározni mindazt ahogyan mostantól az Életedet folytatod. A tudatos IGENek fogják. Igaz?

Mert a tagadás egy helyben marasztal. A haladás csupán látszólagos. Ha tagadsz valamit, akár a felelősséget is a saját életedért, sorsodért, akkor terheket pakolsz magadra, amiket vonszolsz magaddal, mindaddig, míg végre szembenézel vele: a Te életed a Te döntéseid.

Legyél Igen-ember!

Ez – a közhiedelemmel ellentétben – nem jelenti mindennek az igenlését. Azt jelenti, hogy ha döntést hozol, akkor tudatosítod magadban: “igen, én akarom így”.

Meglásd, ha így cselekszel, hamarosan csodák történnek az életedben!

Igen! A siker másik titka a tudatos Igen

Tényleg mindenható a pozitív gondolkodás, vagy inkább tévút? Ami biztos: a pozitív gondolkodásról sokan és sokat írtak és vélhetően fognak is írni.

“Gondolkodj pozitívan, beszélj optimistán, cselekedj realistán; ennyi a titok nyitja” – Dr. Peter T. Sinclair

A pozitív gondolkodás közkedvelt, örökzöld téma, és több irányzat is felépült rá.

Az exoterikusok azt állítják – e téren tényleg nincs különbség a kétezer évvel ezelőtti átlagos gnosztikus és a modern exoterikus között -, elég pozitívan gondolkodni és minden megváltozik.

A tévhitek burjánzanak, és sajnálatos módon sokan elhiszik, hogy ha valamitől félnek, akkor azt be is vonzzák (mintha a kórházak hipochonderekkel volnának tele, vagy az arachnofóbiások lakásában állandó lenne a pókinvázió).

Pusztán a gondolat kevés. Fontos, szükséges, de nem elégséges.

A pozitív gondolkodás a helyes út

Viszont éppen emiatt nem is tévút a pozitív gondolkodás! A tévút a gondolkodásnál való megtorpanás. A tévút az „azonnal mindent könnyedén megoldani öt percnyi időráfordítással” mentalitás követése.

Akik a pozitív gondolkodást kritizálják, ez nem értik meg igazán: a pozitív gondolkodás az alap, amely nélkül tartós siker elképzelhetetlen, ahogy egy papírhajó se bírja sokáig a gyűrődést egy lávafolyamon.

Minden győztes sportoló pozitívan gondolkodik. Minden sikeres üzletasszony/üzletember pozitívan gondolkodik. Minden sikeres szakember pozitívan gondolkodik.

És cselekszenek is.

A hármas harmónia

Mi azt állítjuk, hogy a gondolat, a szó és a tett éppen olyan viszonyban állnak egymással, mint test, lélek és szellem: bármelyik kerül kiemelésre, a másik kettő elsikkad.

Figyeljük meg, hogy ha egy sportoló vagy testépítő nem ápolja lelkét és nem táplálja szellemét, mi lesz belőle.

Figyeljük meg, hogy ha egy nő csak a lelkével törődik, de testét és szellemét elhanyagolja, mivé válik.

A gondolat, a szó vagy a tett önmagában alig ér valamit

De együttesen bármi elérhető velük. Mert a pozitív gondolkodás az alap, amire, amiből építkezve, kitartóan haladva utunkon, végül célba érünk.

Gondolkodj pozitívan, beszélj optimistán, cselekedj realistán

„Tegyél meg minden nap legalább egy lépést, hogy elérd a céljaid. Garantálom, hamarabb valósítod meg, mint azok, akik egy szalmaszálat se tesznek érte keresztbe, csupán sóhajtoznak és dejóvolnáznak.” – Dr. Peter T. Sinclair