Stresszűzés és energetikai földelés a Tarot-val
Stresszűzés és energetikai földelés a Tarot-val
A Tarot messze több mint jóskártya – a stresszoldásban, az energetikai földelésben is segítségünkre lehet.

Az élet, a hétköznapok máskor is gyakorta stresszesek, tele feszültséggel, küzdelmekkel, problémákkal, kiváltképpen akkor, ha valaki folyamatosan ezekre összpontosít, és már nem akarja, vagy nem tudja meglátni a szépet, a felemelőt, a jót.

Most, a koronavírus járvány és az azt kísérő korlátozások, lezárások, bizonytalanságok miatt még többen tapasztalják azt, hogy egyre stresszesebbek, egyre feszültebbek. Joggal, tegyük hozzá, hiszen amikor az egész társadalom, sőt az egész világ stresszel a vírus miatt, akkor ez azért már önmagában ragályossá válik.

A Tarot segíthet a stressz elűzésében

Aki empata vagy egyszerűen érzékenyebb ember, hajlamos átvenni mások rezgéseit, ide értve a negatív érzelmeket is – a TAU tanításai szerint persze nem szó szerinti átvételről van szó, hanem az empaták tudata egyszerűen ösztönösen hangolódik rá a környezetük hullámhosszára.

Stresszűzés és energetikai földelés a Tarot-val
Stresszűzés és energetikai földelés a Tarot-val

Azok az emberek, akik még nem tanulták meg uralni a tudatukat, gyakorta tapasztalják meg, hogy a negatívabb környezet „lehúzza” őket. A stresszes időszakban, kiváltképpen, amikor mindenhonnan a covidos hírek, lezárások érkeznek, az érzékenyebb emberek jobban megsínylik a változásokat.

A Tarot viszont segíthet legyűrni, elűzni a stresszt!

Hogyan segít a Tarot és miként földeljük magunkat energetikailag?

Három módszert is szívből ajánlok, amelyek nekem már beváltak:

 1. Minden nap tarts több rövid szünetet, amikor lehunyod a szemed, veszel néhány mély lélegzetet és ráhangolódsz a belső bölcsességedre. Figyeld meg ekkor az összes érzelmet, amely felmerül benned, de csak figyeld, függetlenítve magad:
  „Az érzelmeim csak a részeim, felettük állok, ezért
  megfigyelem az érzelmeim és hagyom, hogy tovaszálljanak”
 2. Használd tudatosan a közösségi médiát. Állíts be magadnak figyelmeztetést a telefonodon, például 40 perc, vagy egy óra időtartammal. Ha jelez a telefonod, hagyd ott a Facebookot, Instát, vagy a csevegést! Tudatosítsd magadban, hogy a közösségi felületek nem jótékonysági oldalak, mind akarnak Tőled valamit – jellemzően a figyelmed.
 3. Használd a Tarot-kártyád, hogy kapcsolatban maradhass a Felsőbb Éneddel, és leföldelhesd magad a jelen pillanatban.

Ha nyugtalan vagy és szorongsz, akkor szánj egy percet rá, és hangolódj rá a Tarot-kártyára, hogy útmutatást nyújtson arról, hogy mit és miért érzel!

Vagy kezdd a napot azzal a kérdéssel: „Milyen üzenetet küld ma nekem a felsőbb énem?”, majd tölts 5-10 percet azzal, hogy leírod a naplódba a meglátásaidat.

Elengedhetetlen, hogy teljesen jelen maradjunk és leföldeltek legyünk, kapcsolódjunk belső bölcsességünkhöz, ahhoz, hogy másokkal közösen, azonos szellemiségben támogathassuk egymást.

Ahelyett tehát, hogy belesüllyednél a félelembe és szorongásba, itt az ideje, hogy felemelkedj és emelkedetten tartsd a kedved – együtt a többiekkel.

Stresszűző Tarot kirakás – így földeld magad energetikailag a jelenben a Tarot segítségével

A kirakás egészen egyszerű:

1 2
3 4
Példa a kirakásra
Példa a kirakásra

A négy kártya, amit kihúzol és kiraksz, sorrendben a következő kérdésekre adja meg a választ:

 1. Mi áll nálam a stressz középpontjában?
 2. Hogyan tudom jobban kezelni ezt a stresszhelyzetet?
 3. Hol tudom jobban irányítani az energiáimat?
 4. Milyen önszerető cselekedetet tehetek most?

Ahogy felteszed az egyes kérdéseket, és kihúzod a lapokat, még ne merengj az értelmükön! Legjobb, ha egyben látod az egész kirakást, ezét húzhatod úgy is a Tarot kártyákat, hogy a hátlapjukkal felfelé rakod le őket magad elé.

Ha pedig részleteiben meg akarod ismerni az összes Tarot lap értelmét, akkor gyere és vegyél részt az online Tarot tanfolyamunkon, ahol Magyarországon eddig sosem oktatott részleteket és a Tarot valódi titkait ismerheted meg.

2 COMMENTS

Comments are closed.