Hogyan válasszunk Tarot kártyát magunknak? Hasznos tanácsok kezdőknek
Hogyan válasszunk Tarot kártyát magunknak? Hasznos tanácsok kezdőknek

Tarot-ból annyi fajta pakli létezik, hogy az ember csak forgatja a fejét, és azt sem tudja, hol kezdje a válogatást. Kezdőként lövése sincs, mi alapján döntsön, ezért találomra levesz egyet a polcról.

Sokan elkövettik ezt a hibát, aztán az egyszer használt pakli azóta is a fiókban lapul. Mire figyeljünk tehát?

A kezdő Tarot kártyánk legyen hagyományos

A pakli kövesse a tradicionális Rider-Waite-Smith Tarot tematikáját. Legjobb, ha egy R-W-S paklit veszünk meg. Egyszerű szimbolikája van, és a Kis Arkánum lapjai is dekorálva vannak, utalva a jelentésükre.

Ilyenek a Universal Waite, és a Radiant Rider Waite is. A képek ugyanazok, csak a szinük más. Ha ezek nem tetszenek, akkor is figyeljünk oda, hogy kezdőknek is megfelelő paklit válasszunk.

Nem szabad elsietni a dolgot, olvassunk el pár véleményt az interneten, mielőtt megvennénk a választottunkat. Ha azt írják, hogy nem kezdőknek való, akkor fogadjuk el, hogy várnunk kell pár évet, míg képesek lennénk használni.

A második paklink legyen olyan, ami tetszik

Ha már biztosan mozgunk a Tarot jelképrendszerében, akkor válasszunk olyan csomagot, aminek szeretjük a lapjait, vonzódjunk hozzájuk. Nem kell, hogy szépek legyenek a rajzok, ha a színek tetszenek.

Nem kell, hogy a színek tetsszenek, ha a rajzok szépek. Nem fontos, hogy a téma közel álljon hozzánk, ha a lapok maguk vonzóak számunkra, stb. Vannak sötét paklik, pasztell színűek, fekete-fehérek és szépiák… a variációk szinte végtelenek.
Gondolj csak arra, hogy amikor a Tarot lapjai megszülettek, azokat kifejezetten egyedi kérésre rendelték, a saját ízlésük szerint!

A tarot pakli 78 lapja közül rengeteg van, ami negatív jelentéssel bír, vagy csak a neve vált ki negatív érzelmeket belőlünk. Ilyenek a Halál, a Torony, a Hold, a Kardok Hármas, Érmék Nyolcas, stb.

Nézzük meg, hogy hogy néznek ki ezek a lapok, és ha úgy érezzük, el tudjuk őket fogadni, mint a pakli részeit, és képesek vagyunk undor vagy utálat nélkül nézni rájuk, akkor ez a mi paklink.

Ha gyűlölettel nézzük ezeket a lapokat, az befolyásolja a jóslást, megmásítja az eredményt.

Az ár fontos, de bőven nem a legfontosabb!

Végül nézzük meg az árát. Nehogy később megbánjuk, hogy túl sokat költöttünk egy paklira, vagy máshol olcsóbb lett volna, érdemes megnézni az interneten, hogy hol mennyibe kerül.

Ne felejtkezzünk meg a postaköltségről, ha online rendelünk! Az Amazonon számtalan pakli kapható, ugyanígy az EBayen is, a rengeteg független forgalmazóról nem is beszélve. Érdemes tehát előbb az interneten megnézni, mert több száz, akár több ezer forint különbség is lehet a bolti árhoz képest.

A lényeg tényleg kizárólag annyi, hogy kapcsolódni tudjunk a kártyáinkkal. Nincs olyan, hogy tökéletes pakli, mert mindig találunk majd olyat, ami megtetszik. Az is megesik, hogy egy idő után már rá sem bírunk nézni egy olyan kártyára, amit addig szerettünk. Ilyenkor ideje pihentetni pár hétig, továbbadni rajta, legrosszabb esetben kidobni a kukába.