Életakadály-feltáró Tarot kirakás
Életakadály-feltáró Tarot kirakás
A Tarot egyaránt alkalmas előrejelzésekre és jóslásokra – attól függően, kinek mi a fontos. Az egyes kirakások is aszerint születtek, születnek meg, hogy mire kíváncsi a Tarot használója.

A személyes kirakások elsődleges feladata, hogy segítsenek betekintést nyerni a kérdező életébe és jelenlegi helyzetébe, figyelembe véve a világban, a közösségekben elfoglalt státuszát és a társadalmi kihívások iránti elkötelezettségét.

A Tarot egyszerre előrejelző eszköz és jóskártya

A Tarot használói általában kétféle megközelítéssel kezdik a kártyát megismerni: vagy jóskártyaként tekintenek rá vagy a misztikus tudás tárházára.

Habár akadnak olyan nézetek, amelyek szerint a Tarot kizárólag a szent bölcsesség letéteményese és szentségtörés jósolni vele, az igazság az, hogy mindkettő célra alkalmazható. Ugyanis a Tarot két, eredetileg független kártyapakliból került kialakításra, amint azt a Bevezetés a Tarot Arkánumába tanfolyam résztvevői már pontosan tudják.

A Tarot-val beazonosíthatod az életed akadályait

A társadalmi és személyes átalakuláshoz kapcsolódó, minden egyes Tarot-kirakásra vonatkozóan érdemes egyéni és kollektív szinten is értelmezni a kártyákat.

Az élet-akadályok ugyanis sosem önmagukban megjelenő blokkok, hanem mindig kapcsolódnak a mikroközösségünkhöz, azon keresztül a pátriánkhoz és úgy a szélesebb társadalomhoz.

Az akadályok, elakadások okainak feltárására saját kirakást javaslok

Általában azt szoktam tanácsolni, hogy ha egy szokványos kirakás nem illik tökéletesen az adott kérdéshez vagy feladathoz, bátran használja a kirakó az intuícióját és alkosson újat.

Életakadály-feltáró Tarot kirakás

Az Életakadály-feltáró Tarot kirakás segít felismerni az előtted álló akadályokat és megérteni azokat. Ráadásul gyakorlati ötleteket kapsz arra, hogy milyen változtatásokra lehet szükséged.

Ez a kirakás tizenegy lapot használ öt részterületen. A kirakás módja az alábbi ábrán látható:

Életakadály-feltáró Tarot kirakás
Életakadály-feltáró Tarot kirakás

A részterületek jelentése

Az egyes részterületekre kirakott kártyák jelentése:

  1. A kérdező jelenlegi helyzete (1 Tarot kártya, 1)
  2. Mi áll az utadban (3 Tarot kártya, 2-4)
  3. Tanulságok (3 Tarot kártya, 5-7)
  4. Segítők (3 Tarot kártya, 8-10)
  5. Regenerálódás (1 Tarot kártya, 11)
Életakadály-feltáró Tarot kirakás - részterületek
Életakadály-feltáró Tarot kirakás – részterületek

A kirakás során a 3-3 kártya értelmét egybe is olvashatod, de külön is kezelheted őket. Néhány jótanács:

  1. A Jelenlegi helyzet kártyáját tudatosan is kiválaszthatod, esetleg egy megelőző kirakás alapján.
  2. Az Akadály résznél a kártyákat olvashatod egy akadály részletes bemutatásának vagy három akadály feltárásának is.
  3. A Tanulság résznél szintén olvashatod úgy, mint egy fő tanulság részletes kifejtése, vagy három tanulság jelzés szintű említése. Arra adnak választ, hogy hogyan ismerd fel az akadályokat, hogyan kerüld el azokat, hogyan integráld azt, amit jeleznek.
  4. A Segítőknél gyakorlati javaslatokat olvashatsz ki a szükséges változás, az esetleges új utak, felszólítások, a napi életben végrehajtandó kis változtatások, a patthelyzetből való kilépés megtételéhez.
  5. A Regenerálódás kártyája azt mutatja meg, hogy miként tudsz az akadályok leküzdését követően a lehető leghatékonyabban helyrebillenni.

Ismerd meg részleteiben az összes Tarot lap értelmét! Gyere és vegyél részt az online Tarot tanfolyamunkon, ahol Magyarországon eddig sosem oktatott részleteket és a Tarot valódi titkait ismerheted meg.

Dr. Peter T. Sinclair

3 COMMENTS

Comments are closed.