“Update” Norbi igazat mondott? Ismerd meg a Tau-módszer szemszögét!

Szerző: tauportal Közzétéve:

"Update" Norbi igazat mondott? Ismerd meg a Tau-módszer szemszögét!
"Update" Norbi, kis túlzással, meghatározó téma lett a magyar interneten az elmúlt napokban. Annyi szempontból és annyi különféle értékrend alapján született oly sok vélemény, hogy pont ideje a Tau-módszer szemszögéből is megkapargatni a felszínt.

Norbi kijelentései, riportjai már korábban is alaposan felkavarták az állóvizet, és eddig sem arról volt híres, hogy mindig, mondjuk úgy, teljesen helytálló véleménnyel bírt. Érthető, miért: a saját termékét reklámozza, azt akarja eladni.

A mostani kijelentéseit és az azokra adott különböző reakciókat felesleges bemutatni. Jó eséllyel még az is találkozott velük, akinek csak a királyi tévé az egyetlen hírforrása.

“Update” Norbi kijelentései és a reakciók a Tau-módszer szempontjából

Fontosabbnak tartom inkább a Tau-módszer szemszögéből megvizsgálni mindegyik fél álláspontját, mert rendkívül tanulságosak.

Mindenekelőtt érdemes megfigyelni, hogy mennyire szélsőséges szekértábor-viták alakultak ki. Nincs köztes álláspont, vagy csatlakozol az adott véleményhez, teljes mellszélességgel vállalva, vagy kívül rekedsz és jönnek is a különféle jelzők.

Az emberek rettegnek.

Csak az gondolkodik ennyire szélsőségesen, aki halálosan fél

A tudat akkor redukálja kétoldalúvá, bipolárissá a világot, ha közvetlenül a túlélés a cél. Érthető miért: vagy elfutsz/harcolsz vagy meghalsz. Nincs harmadik lehetőség, tertium non datur.

Mindehhez súlyos frusztráció társul a társadalom majd’ minden szegmensében, és az emberek szinte kéjes örömmel zúdítják minden dühüket arra, aki éppen közellenségnek számít.

Közben észre sem veszik, mennyire a negativitást erősítik, a lehúzó energiákat gyarapítják, és hogy mennyivel rosszabbá teszik ezzel a saját és környezetük életét.

Így aztán jöhet a következő célpont – és a frusztrált, túlélő üzemmódba kapcsolt tudatuk még inkább megerősödik abban a tévhitben, hogy életveszélyben vannak.

Lássunk tisztán: Norbi egy marketing performanszot adott elő

Norbi állításai annyiban vállalhatatlanok, hogy egy igencsak összetett, genetikai, kulturális, életvitelbeli, tudati okok miatt kialakuló helyzetet (tartós elhízás) végletekig leegyszerűsít – persze a saját termékei értékesítése érdekében.

Másfelől igaza van abban, hogy népbetegséggé vált az elhízás és a stressz és ennek következményei. A magyarok világelsők számos betegségben. Ennek pedig nem elsősorban a magyar konyha, a víz, a föld vagy a levegő a ludas, mert ennél rosszabb körülmények között is élnek népek, amelyek egészségesebbek.

A baj a distressz, a megoldás a feloldó kibeszélés

Az elhízás, a stressz és a kapcsolódó betegségek több okra vezethetők vissza, és ezen okok között kiemelt helyen áll három:

  1. az elfojtások
  2. a hibás táplálkozás
  3. a megfelelő testmozgás hiánya

Ezek közül pedig az elfojtás az, ami a másik kettőt is érinti. Kiegyensúlyozott, harmonikus tudattal megfelelően igyekszünk táplálkozni és elegendő mozgást biztosítunk magunknak.

A distressz az a fajta stressz, amit a kibeszélés, az érzelemteljes kommunikáció képes feloldani.

A Tau-módszer az egyik megoldás

A Tau-módszerbe tartozó technikák közül több is a helyes kommunikációra, a kibeszélésre épül. A Tau-módszer célja a teljes élet elérése, ennek pedig szerves része az, hogy helyreállítjuk a belső harmóniát!